Malenes skriveunivers

Musik -Musik er også mig

Musik, er og har altid været, en kæmpe del af mit. Siden jeg har været barn og ung, har jeg elsket at lytte til musik - og danse til musik. 

I 2006 tog jeg orlov fra mit daværende arbejde, for at udforske en drøm jeg havde haft i nogle år, et højskoleophold. Valget faldt på Musik- og Teaterhøjskolen i Toftlund i Sønderjylland. Planen var at jeg skulle på danselinjen, hvilket jeg også startede ud med, men af forskellige årsager endte jeg på musiklinjen. Jeg havde ikke lært at spille på et instrument, så jeg anede ikke hvad dælen jeg skulle foretage mig dér. Men min skønne musiklærer ville lære mig at spille percussion, og det lød så fantastisk og spændende, at jeg sagde ja. Jeg elskede at spille på de forskellige instrumenter, høre musik dagen lang, og være en del af et orkester. Det var vildt fantastisk. Jeg strålede på scenen når vi var ude at optræde, og nød det i fulde drag.

Efter højskoleopholdet fik jeg desværre gemt min atkive og deltagende del af musikken lidt på hylden. Hverdagen og livet gik videre. Jeg lyttede dog stadigvæk meget til musik, og begyndte i løbet af 10'erne at gå til dans. Hvilket jeg virkelig elskede - og elsker.  

MEN så - i 2016 10 år efter mit højskoleophold fik jeg mod på at prøve kræfter med musikken igen - på det mere aktive plan. Jeg købte mig et keyboard. Jeg har altid ønsket at kunne spille på et klaver, og ikke kun Mester Jakob og Twinkle Twinkle Little Star. Udfordringen lød: Matadortemaet. 

Jeg spiller nogle gange om ugen +/-, og det elsker jeg virkelig også. Jeg slapper af, og giver mig hen når jeg sidder og spiller på keyboarded. 

Jeg er ikke nået i mål med Matadortemaet, men er kommet i mål med andre stykker musik. Det jeg arbejder på lige nu er Barnabytemaet - og det er mega fedt.